Six Conjoined Villas on a Site with a Complex Geometry
Anjuna, Goa

A set of small yet self-sufficient houses with access to the ground, the difficult geometry of the site is taken advantage of in creating six unique units – each with special features. Designed as variations of a theme, the houses step back as they rise making way for lush green canopies of old trees that are retained on the site with ample semi-open and open spaces on all levels. The setbacks are imagined as small, richly landscaped gardens. Large, glazed openings and dutch windows bring in ample light with an occasional double-height space that connects floors internally. The units compose a small community. Each house gets access to the two essential elements – the earth and the sky. 

INFORMATION

Project Type: Residential 
Client: Amit Saxena and Anil Khanna
Engineer: Rajesh Mahambrey & Associates, Goa
Civil Contractor: Girish
Year of Initiation: 2018
Location: Anjuna, Goa
Design Team: Advaith Mani, Ankit George, Saicharan Kalyanaraman, Vishwa Patel, Rishiraj Sarkar, Ruturaj Parikh
Site Area: 1355 Sq M
Built-Up Area: 810 Sq M
Status: In Process
Images and Drawings: Studio Matter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.