A House, a Studio and a Workshop with two Private Courtyards

Designed on a long and narrow site that opens out to lush paddy fields, the approach is to carve out a mass into inhabitable volumes and spaces. With a program that imagines the ground and the first floors as two independent units. Two courtyards – one small private and intimate and the other large and public, intersperse the volumes and help create transitions. The studio space with a loft for a painting workshop is designed as an austere vaulted structure with beautiful tall windows opening into the court. Cascading terraces look into the central space creating a light-filled sanctum where all the volumes open. 

INFORMATION

Project Type: Residential 
Client: Sanjeev Mathur, Sejal Mathur
Engineer: Rajesh Mahambrey & Associates, Goa
Year of Initiation: 2019
Location: Sangolda Goa, Goa
Design Team: Ankit George, Ruturaj Parikh
Site Area: 1800 Sq M
Built-Up Area: 700 Sq M
Status: In Process
Images and Drawings: Studio Matter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.